Absolvent je připraven samostatně vykonávat kuchařské i číšnické práce, ovládá operace spojené s přípravou pokrmů, včetně normování a kalkulací, orientuje se v české i zahraniční kuchyni, v teplé i studené přípravě pokrmů, zvládá zásady jednoduché i složité obsluhy, připraví a zajistí hostinu, orientuje se v nových gastronomických trendech. Uplatní se v gastronomických provozovnách různého typu a všech úrovní.
Během studia se žáci seznámí se surovinami, jejich skladováním a použitím při přípravě pokrmů, učí se zásady racionální výživy. Zvládají technologické postupy přípravy a úpravy teplé i studené kuchyně, české i mezinárodní, včetně kalkulací cen. Osvojují si pravidla slušného chování a poctivosti prodeje při obsluze. Ve styku s hostem jsou žáci připraveni jednat profesionálně a komunikovat ve dvou cizích jazycích.
Během studia je možno rozšířit kvalifikaci absolvováním barmanského a baristického kurzu, kurzu studené kuchyně a kurzu vykrajování ovoce.
Odborný výcvik probíhá v moderně zařízených provozech (cvičná učebna, školní kuchyně, školní bufet a kavárna a smluvní gastronomická pracoviště). Část profesní přípravy mohou žáci realizovat při stáži v Německu.
Škola vybavuje žáky zdarma pracovním oděvem a obuví.
Škola spolupracuje s těmito partnerskými firmami:
Asociace kuchařů a cukrářů
Hospodářská komora
Hotely Srní
Restaurace Zlatá Otava Sušice
Fithotel Fuferna Sušice
Restaurace Sokolovna Sušice
Učební plán ze ŠVP je k dispozici ke stažení!